Voortzetting huisartsenpraktijk Het Zand

Beste patiënt,

In goed overleg met alle betrokkenen, waaronder de cliëntenraad, is besloten dat de activiteiten van de huisartsenzorg in Gezondheidscentrum Het Zand voortgezet zullen worden door de huisartsen zelf (die er nu al werken), buiten de Stichtingsvorm om, vanaf 1 juli 2024 (voor de kenners: in een maatschap).

Wij zijn ervan overtuigd dat deze stap goed is voor de continuïteit en kwaliteit van de huisartsenzorg in Het Zand. De koepelstichting SGU zal daarna ophouden te bestaan.

Voor u verandert er nagenoeg niets, behoudens dat (het beheer van) de patiëntendossiers voortaan niet meer onder de stichting maar rechtstreeks onder de huisartsen zullen vallen. Volgens de wet behoren wij u te informeren dat u bezwaar kunt maken regen deze formele overgang van uw patiëntdossier aan  de huisartsen. Daarbij benadrukken we dat de zorgverleners en zorgverlening dezelfde blijven als nu. Op termijn zult u zien dat de naam van de praktijk verandert en de mailadressen, maar voorlopig is ook dat niet aan de orde. We informeren u daar tzt over. Voor de helderheid: het betreft hier dus niet een overname door een commerciële keten.

Mocht u bezwaar hebben tegen deze overgang van uw dossier dan vragen wij u dat aan ons binnen 3 weken per mail of brief kenbaar te maken. In dat geval verzoeken wij u daarbij aan te geven aan welke andere zorgverlener uw dossier kan worden verstrekt. Mocht u geen bezwaar hebben, hoeft u op deze mail niet te reageren.

Met een vriendelijke groet,

Ivo Richaers
Directeur-bestuurder SGU (de koepelstichting waar gezondheidscentrum Het Zand momenteel nog onder valt)